De kersen zijn op

Vanochtend, vrijdag 21 juli, is de allelaatste kilo kersen van dit kersenseizoen verkocht. De boomgaard is leeg en wij gaan beginnen met het opruimen van alle spullen. Later volgt er nog een evaluatie van het kersenseizoen 2017 op deze site.

Het einde komt in zicht

Vandaag, donderdag 13 juli, zijn de laatste Kordia geplukt. Dit betekent dat er nu nog maar 1 ras aan de bomen hangt, en dat is de ReginaDeze heerlijke zoete kers zal vanaf zaterdag te koop zijn in de verkoopkraam aan de dijk. Voor de Kordia liefhebbers: kom snel nog even een kilo halen, voordat ze op zijn.

 

Dat we beginnen met het plukken van de Regina houdt ook in dat het einde van het kersenseizoen snel dichterbij komt. Voor diegene die van verder weg komt en graag nog naar de boomgaard wil komen, raden we aan om dit weekend te komen. We weten namelijk niet zeker of we genoeg kersen hebben om ook volgend weekend nog open te kunnen zijn.

 

Graag verwelkomen wij u dit weekend, of in de dagen erna, nog eenmaal voordat de kersenkraam voor het laatst dit jaar gesloten wordt.

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kersen (zonder pit)
  • 25 gram suiker
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 3 ½ dl rode wijn
  • ¼ pijpje kaneel
  • 2 kruitnagels
  • 8 bitterkoekjes
  • Stukje citroenschil

Werkwijze:

Weeg 500 gram kersen, zonder pit, af en bewaar het sap.

Kook de kersen in 2 dl kersensap samen met 2½ dl rode wijn, ¼ pijpje kaneel, 2 kruitnagels en het geel van een stukje citroenschil op een laag vuur, 15 minuten in een gesloten pan.

Week intussen 8 bitterkoekjes 15 minuten in 1dl rode wijn.

Verwijder de kaneel, kruidnagels en citroenschil.

Wrijf de kersen met het vocht door een zeef tot puree en doe dit terug in de pan.

Roer er 25 gram suikerdoor en breng het aan de kook.

Meng 1 eetlepel aardappelmeel met een beetje koud water tot een glad papje en giet dit, al roerende, bij de zacht kokende kersensoep. Blijf roeren tot de soep is gebonden.

Schep het hete soep in borden en leg de bitterkoekjes erin.

De soep kan ook koud worden geserveerd.