De kersen zijn op

Vanochtend, vrijdag 21 juli, is de allelaatste kilo kersen van dit kersenseizoen verkocht. De boomgaard is leeg en wij gaan beginnen met het opruimen van alle spullen. Later volgt er nog een evaluatie van het kersenseizoen 2017 op deze site.

Het einde komt in zicht

Vandaag, donderdag 13 juli, zijn de laatste Kordia geplukt. Dit betekent dat er nu nog maar 1 ras aan de bomen hangt, en dat is de ReginaDeze heerlijke zoete kers zal vanaf zaterdag te koop zijn in de verkoopkraam aan de dijk. Voor de Kordia liefhebbers: kom snel nog even een kilo halen, voordat ze op zijn.

 

Dat we beginnen met het plukken van de Regina houdt ook in dat het einde van het kersenseizoen snel dichterbij komt. Voor diegene die van verder weg komt en graag nog naar de boomgaard wil komen, raden we aan om dit weekend te komen. We weten namelijk niet zeker of we genoeg kersen hebben om ook volgend weekend nog open te kunnen zijn.

 

Graag verwelkomen wij u dit weekend, of in de dagen erna, nog eenmaal voordat de kersenkraam voor het laatst dit jaar gesloten wordt.

 

Bonbons, bereiding ca. 15 minuten

Benodigdheden

  • poedersuiker
  • 200 g rode Marsepein
  • 200 g kersen

Voor de suikerstroop

  • 300 g suiker
  • 1 dl water
  • 50 g glucose
  • scheutje citroensap

Bereiden:

Rol met een deegroller op een met poedersuiker bestoven werkblad de marsepein dun uit.

Steek met een glas rondjes uit de marsepein. Maak in het midden van elk rondje een gaatje.

Was de kersen (laat de steeltjes aan de kersen zitten) en dep ze droog. Omwikkel de kersen met marsepein en laat de steeltjes eruit steken.

Breng in een pannetje het water met de suiker, glucose en citroensap aan de kook. Kook een heldere suikerstroop*.

Haal de kersen door de suikerstroop en laat ze hard worden op een stuk bakpapier.

Suikerstroop:

Als de massa een temperatuur van 160°C heeft, is de suikerstroop klaar.

Zonder thermometer kun je als volgt testen of de stroop klaar is: haal met een vork een beetje suikerstroop uit de pan en laat het in een bakje koud water vallen, als de massa direct stolt is hij goed.

Zorg dat de stroop niet gaat kleuren, maar helder blijft.

De suikerstroop geeft de bonbons een prachtige glanzende laag.

Chocolade kersenbonbons:

Haal kersen (met steeltjes) door gesmolten chocolade (wit en puur) en vervolgens door nogatine en/ of chocolade hagelslag (puur en wit).