De kersen zijn op

Vanochtend, vrijdag 21 juli, is de allelaatste kilo kersen van dit kersenseizoen verkocht. De boomgaard is leeg en wij gaan beginnen met het opruimen van alle spullen. Later volgt er nog een evaluatie van het kersenseizoen 2017 op deze site.

Het einde komt in zicht

Vandaag, donderdag 13 juli, zijn de laatste Kordia geplukt. Dit betekent dat er nu nog maar 1 ras aan de bomen hangt, en dat is de ReginaDeze heerlijke zoete kers zal vanaf zaterdag te koop zijn in de verkoopkraam aan de dijk. Voor de Kordia liefhebbers: kom snel nog even een kilo halen, voordat ze op zijn.

 

Dat we beginnen met het plukken van de Regina houdt ook in dat het einde van het kersenseizoen snel dichterbij komt. Voor diegene die van verder weg komt en graag nog naar de boomgaard wil komen, raden we aan om dit weekend te komen. We weten namelijk niet zeker of we genoeg kersen hebben om ook volgend weekend nog open te kunnen zijn.

 

Graag verwelkomen wij u dit weekend, of in de dagen erna, nog eenmaal voordat de kersenkraam voor het laatst dit jaar gesloten wordt.

 

Taart, Bereiding ca. 1 uur

Benodigdheden:

  • 300 g kersen
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels appel/perenstroop
  • mixer, ronde ovenschaal doorsnede 24 cm

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de kersen, verwijder steeltjes en pitten.

Roer in een kom de boter met de suiker tot een witte massa. Voeg een voor een al roerend de eieren toe. Spatel het bakmeel door het beslag.

Schenk de appel/perenstroop over de bodem van de ingevette ovenschaal en verdeel de ontpitte kersen erover.

Verdeel het beslag over de kersen.

Bak de upside down cake ca. 45 minuten middenin de voorverwarmde oven.

Laat de cake ca. 10 minuten rusten en stort hem op een schaal, zodat de kersen bovenop de cake liggen.

sam 0446 640x480