De kersen zijn op

Vanochtend, vrijdag 21 juli, is de allelaatste kilo kersen van dit kersenseizoen verkocht. De boomgaard is leeg en wij gaan beginnen met het opruimen van alle spullen. Later volgt er nog een evaluatie van het kersenseizoen 2017 op deze site.

Het einde komt in zicht

Vandaag, donderdag 13 juli, zijn de laatste Kordia geplukt. Dit betekent dat er nu nog maar 1 ras aan de bomen hangt, en dat is de ReginaDeze heerlijke zoete kers zal vanaf zaterdag te koop zijn in de verkoopkraam aan de dijk. Voor de Kordia liefhebbers: kom snel nog even een kilo halen, voordat ze op zijn.

 

Dat we beginnen met het plukken van de Regina houdt ook in dat het einde van het kersenseizoen snel dichterbij komt. Voor diegene die van verder weg komt en graag nog naar de boomgaard wil komen, raden we aan om dit weekend te komen. We weten namelijk niet zeker of we genoeg kersen hebben om ook volgend weekend nog open te kunnen zijn.

 

Graag verwelkomen wij u dit weekend, of in de dagen erna, nog eenmaal voordat de kersenkraam voor het laatst dit jaar gesloten wordt.

 

Kersen zijn natuurlijk heerlijk om vers te eten. Ze zijn echter prima geschikt om allerlei lekkere gerechten mee te bereiden of om te verwerken tot jam, saus of kersenwijn!. In de zomer van 2003 heeft 'Life & Cooking' (met Carlo Boszhard, Irene Moors en de bekende televisiekok Rudolph van Veen) bij ons in de boomgaard opnames gemaakt voor zijn kookprogramma. Hij heeft een aantal overheerlijke gerechten bereid. Hier onder enkele van Rudolph's recepten, plus de recepten die we zelf hebben verzameld:

 

Kersenstelen brandewijn Kersenpap Kersensaus Kersenjam Gevulde brie varkenshaas Upside down kersencake Kersen-bonbons
leeg Kersenpap Kersensaus Kersenjam leeg sam 0446 640x480 leeg

 

 

Overheerlijke kersentaart  Kersen-clafoutis Erika's cake  Kersensoep  Kip met kersen in croissantdeeg  Schwar-zwalder kersenjam  Warme kersenkoek 
sam 0452 640x480 leeg sam 0443 640x480 leeg leeg leeg leeg