De kersen zijn op

Vanochtend, vrijdag 21 juli, is de allelaatste kilo kersen van dit kersenseizoen verkocht. De boomgaard is leeg en wij gaan beginnen met het opruimen van alle spullen. Later volgt er nog een evaluatie van het kersenseizoen 2017 op deze site.

Het einde komt in zicht

Vandaag, donderdag 13 juli, zijn de laatste Kordia geplukt. Dit betekent dat er nu nog maar 1 ras aan de bomen hangt, en dat is de ReginaDeze heerlijke zoete kers zal vanaf zaterdag te koop zijn in de verkoopkraam aan de dijk. Voor de Kordia liefhebbers: kom snel nog even een kilo halen, voordat ze op zijn.

 

Dat we beginnen met het plukken van de Regina houdt ook in dat het einde van het kersenseizoen snel dichterbij komt. Voor diegene die van verder weg komt en graag nog naar de boomgaard wil komen, raden we aan om dit weekend te komen. We weten namelijk niet zeker of we genoeg kersen hebben om ook volgend weekend nog open te kunnen zijn.

 

Graag verwelkomen wij u dit weekend, of in de dagen erna, nog eenmaal voordat de kersenkraam voor het laatst dit jaar gesloten wordt.

 

Op ons kersenpercelen hebben we vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze vruchten van deze nieuwe rassen met klinkende namen als Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de vruchten van de oudere rassen als Early Rivers of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een vruchtgewicht van zo'n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarentegen zijn in de regel zwaarder dan 9 gram per vrucht. Bij enkele rassen komen zelfs vruchten van 14 en 15 gram voor!. Uiteraard hebben we bij de rassenkeuze ook op de smaak gelet. We hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden.

Burlat GP2011 06 09

Burlat

De allervroegste kers. Deze lekkere, dikke kersen zijn helaas wel wat gevoelig voor barsten na een regenbui.

Valery Chkalov

Vallery Chkarlov

Het nieuwste ras in onze boomgaard. Een harde en zoete kers, die ongeveer gelijktijdig rijp is met de Burlat. Helaas ook gevoelig voor regen.

Merchant GP2011 06 11

Merchant

Dit ras hebben we gekozen omdat het al vroeg in het seizoen een grote hoeveelheid lekkere, mooie kersen geeft.

Samba GP2011 06 02

Samba

Samba is een relatief jong ras wat wij sinds 2007 hebben staan. Het is een lekkere, stevige kers.

Grace Star

Grace Star

Ook Grace Star is nieuw. Wij hebben de eerste bomen in 2009 geplant. Grace Star heeft zeer stevige kersen met een goede smaak

Korvik

Korvik

De derde nieuwkomer op ons bedrijf. Ook dit ras hebben we sinds 2009 staan. Korvik is een zusje van de bekende Kordia. Het uiterlijk van de vrucht en de smaak lijkt dan ook sterk op die van Kordia. Korvik is echter een week eerder rijp dan Kordia

Kordia GP2008 07 002

Kordia

Dit is een echte topper. Dit van oorsprong Tsjechische ras is in Nederland uitgegroeid tot het hoofdras in de kersenteelt. Zeer lekkere, stevige, grote kersen. Bovendien zeer productief en niet erg gevoelig voor barsten.

Regina GP2010 07 002

Regina

Het laatste ras wat we plukken. Na Kordia het tweede hoofdras in onze boomgaard.

Met het bovenstaande sortiment kunnen wij vanuit onze boomgaard van half juni tot eind juli dikke, lekkere Hollandse kersen aanbieden. Wij nodigen u graag uit om onze kersen zelf te komen proberen!

 

Wilt u weten wanneer u welke rassen bij ons kunt kopen?

Houdt u dan in de kersentijd goed deze website in de gaten. Zodra er weer een ander ras rijp is en in de verkoop gaat zullen wij dat via de site laten weten.